Menu weselne należy do głównych, najważniejszych aspektów organizacji udanego przyjęcia weselnego. Dlatego też w Sali Tanecznej poświęcony jest temu zagadnieniu osobny, wyznaczony 2 tygodnie przed weselem termin, w którym uczestniczą wszystkie bezpośrednio zainteresowane strony. Na tym spotkaniu przed naszymi gośćmi odsłaniamy w sposób jak najbardzej przejrzysty wszystkie nasze kulinarne dokonania zawarte w menu weselnym jak i te które sie tam nie znalazły, a które są wynikiem naszych nowych doświadczeń zespołu Sali Tanecznej. W tym dniu dochodzi równieź do szczegółowego omówienia wszystkich weselnych kwestii - które muszą być realizowane  w tym szczególnym dla nas dniu by wszystko przebiegało wg. naszych wyobrażeń.

Poniżej zajmiemy się wybiórczą prezantacją naszych propozycji,- które ujęte w odpowiednią całość tworzą optymalny, bardzo bogaty jeśli chodzi o wybór dań i przekąsek zestaw menu weselnego.

Na początek przedstawiamy niektóre z podstawowych przekąsek rybnych najczęściej goszczących na stole weselnym w Sali Tanecznej.

1.Śledź bałtycki .

Menu weselne SALA TANECZNA Śledź bałtycki

 

     Śledzie można przyrządzać na wiele sposobów np w curry, pomidorach, śmietanie itp. ale chyba najbardziej tradycyjny to śledź w oliwie z cebulką. Śledź nie należy do głównych przystawek na weselu. Jest on traktowany jako idealne uzupełnienie głównych przekąsek - dlatego też serwowany jest w Sali Tanecznej na mniejszych , gustownych ,szklanych naczyniach w kształcie ryby.


Menu weselne SALA TANECZNA Śledź po kaszubsku

     Śledź po kaszubsku zajmuje drugie miejsce jeśli chodzi o popularność przekąsek w Sali Tanecznej . Jest to rodzaj śledzia w pomidorach z dodatkiem gorczycy cebuli z nutą półsłodką. Inna nazwa tej przekąski - to śledż po giżycku - który czasem trafniej przemawia do wyobrażeń naszych gości przy ustalaniu jadłospisu . Można również zaproponować śledzia po żydowsku lub po królewsku. Dodatkiem do tych sledzi zwyczajowo wg gustu dodawane są bakalie - rodzynki i płatki migdałowe lub owoce- pomarańcze, mandarynki, śliwki.

Menu weselne SALA TANECZNA Śledź w śmietanie

   Śledź w śmietanie - należy do równie popularnych przekąsek na przyjęciach weselnych . Jednakże większość gości obawia się że podczas wesela śmietana straci swoją gęstą konzystencję i śledź "popłynie " :)

   Równie popularne są śledzie po litewsku - tutaj dodajemy nieco miodu, ostrej papryczki i rodzynek.

 

2. Łosoś norweski wędzony na zimno.

Sala taneczna Menu weselne Łosoś norweski

  Łosoś norweski to jedna z bardziej wykwintnych przekąsek rybnych która gości na naszym stole w Sali Tanecznej. Farsz duński przyrządzany na bazie twarogu i pikantnych papryczek ,którym jest szprycowany-  podkreśla jego wyjatkowy smak

Jest bardzo popularną przekąską weselną .

 

3. Ryba po grecku z warzywami

     Ryba po grecku - jedna z bardziej treściwych i pracochłonnych ( jesli się spojrzy od strony kuchni) przekąsek weselnych . Dla smakoszy ryb jest niewątpliwie łakomym kąskiem . Najcześciej wybieraną rybą polecaną w Sali Tanecznej  jest filet z dorsza lub mintaja. Co ciekawe - rybę po grecku można podawać na zimno lub na gorąco !

 

 

4. Karp królewski w galarecie
Menu weselne Sala Taneczna Karp królewski w galarecie 

Karp królewski - kojarzony jest w naszym kraju jako podstawowa potrawa wigilijna, dlatego też sporadycznie gości na stole weselnym, szczególnie jeśli chodzi o letnie miesiące. Cześciej jest wybierany w okresie przed i po świątecznym. Jednak nie można w żaden sposób zabierać mu jego wyjątkowego,smaku.

 

 

 

5. Sałatka z tunczyka - warstwowa

Menu weselne Sala Taneczna Sałatka z tuńczyka     Sałatkę z tuńczyka proponujemy dla gości Sali Tanecznej w dwóch odmianach - jedną na bazie kaszki kus-kus , drugą na bazie ryżu. W obu przypadkach sposób wykonania tej bardzo popularnej przekąski jest podobny - tj wykonanie warstwowe, które prezentuje się niezwykle atrakcyjnie i apetycznie na stole weselnym i nie tylko.

 

 

 

6.Roladki z pstrąga po florentyńsku

    Roladki z pstrąga po florentyńsku - to wysublimowana, niezwykle delikatna i apetyczna propozycja dla prawdziwych smakoszy przekąsek rybnych goszczących w Sali Tanecznej. Bogactwo smaku - pstrąg z nadzieniem szpinakowo-twarogowym jest prawdziwą ucztą dla konesera rybnych przysmaków

 

 

7. Rolada łososiowa ze szpinakiem

 

   Rolada łososiowa ze szpinakiem - stanowi w Sali Tanecznej do jednej z najbardziej szlachetnych przekąsek weselnych. Cieszy się bardzo dużą popularnością - i jest bardzo często wybierana przez naszych gości . Jej wyjątkowość polega na niezwykle ciekawej i niepowtarzalnej prezentacji oraz autentycznym bogactwie smakowym.

 

 

facebook