Pragniemy tutaj zaprezentować Państwu niektóre z najczęściej wybieranych i najbardziej popularnych przekąsek weselnych goszczących na stole weselnym w Sali Tanecznej. Pełne menu jest - przypominamy - dostępne na miejscu. Tutaj postaramy sie sukcesywnie opisywać i prezentować przekąski mięsne, które znajdują się w naszym menu. Oto niektóre z nich.

1. Kaczka po tyrolsku.


  Kaczka po tyrolsku -  jest przyrządzana na dwa sposoby : - widoczna na zdjęciach kaczka po tyrolsku w całości przekrojona jedynie na pół i wyserwowana na porcje. Zaletą tej formy jest niewątpliwy urok i forma - każdy widzi że ma do czynienia z kaczką 

Druga formą - jest kaczka po tyrolsku w formie rolady ,- nie ma wtedy widocznych udek a na pólmisku mamy czyste wytrybowane mięso z kaczki z różnym oczywiście nadzieniem. Może to być nadzienie klasyczne- wątróbki drobiowe . bądź też mogą sie znależć się  tam różne bakalie - tj.  np . rodzynki czy suszone jabłka - by nasza kaczka miała słodkawy posmak.

2 Schab pieczony

  Schab pieczony z owocami tj. - ze śliwką kalifornijską oraz z morelą cieszy się niezmienną popularnością od 

  niepamiętnych czasów. Dla koneserów mięs pieczonych jest to niebywała uczta smaku. Kiedy  wsród naszych gości      weselnych w Sali Tanecznej znajdą się osoby, które raczej nie gustują w słodkich dodatkach - mamy tutaj specjalną propozycje - a mianowicie - schab pieczony po sztygarsku - czyli szprycowany kiełbasą myśliwską.

 Dodatkowym atutem każdego półmiska w Sali Tanecznej - jest wkomponowany apetyczny dip  , który ma zadanie podnieść walor smakowy kazdej przekąski pieczystej.

  3. Indyk pieczony w maladze

 Indyk pieczony w maladze - należy do kolejnej grupy bardzo popularnych i cenionych weselnych przekąsek w naszej Sali Tanecznej. Na zdjęciu umiejscowiony po lewej stronie półmiska. Delikatne białe mięso w kompozycji z burgundzkim czerwonym winem - malagą  tworzą bajeczną całość. Nie dość, że świetnie smakuje - to swoją osobliwą prezentcją podnoszą niewątpliwie walor estetyczny na stole weselnym.

 Zajmuje jedno z czołowych miejsc jeśli chodzi o popularność i częstotliwość wyboru naszych gości  w Sali Tanecznej

 

4, Galantyna z kurcząt

     Galantyna z kurcząt od zawsze należała i należy do najbardziej wykwintych przekąsek weselnych . z uwagi na bardzo delikatne mięso (czyste wytrybowane mięso z kurcząt) cieszy się sporym uznaniem również na przyjęciach komunijnych gdyż wybornie smakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom. Bardzo często mylona jest z inną przekąską tj galaretką z zimnych nóżek lub galaretą z kurcząt z uwagi na podobne nazewnictwo. 

   Galantyna z kurcząt- to jedna z najbardziej pracochłonnych garmażeryjnych przekąsek ukazująca  kunszt pracy kucharskiej w pełnej krasie. Wyserwowana na głównym platerze lub lustrze - zawsze zajmuje eksponowane miejsce na stole weselnym w Sali Tanecznej. Każda porcja jest starannie udekorowana by móc później urzec naszego gościa bogactem smaku.

 

 

 

 

5.Polędwiczki wieprzowe z orzechami

    Polędwiczki wieprzowe z orzechami - należą do jednych z najnowszych naszych osiągnięć kulinarnych w Sali Tanecznej.

Bardzo ciekawa, wykwintna przekąska - na pewno zdobędzie uznanie naszych gości weselnych i nie tylko.

Należy do głównych przekąsek zajmując na stole eksponowane miejsce. Doskonale smakuje z dipem winno-cebulowym lub czosnkowym.

 

 

 

6. Pasztet z gęsich wątróbek pod żurawiną z płatkami migdałowymi


   Pasztet z gęsich wątróbek - jest jedną ze sztandarowych przekąsek w Sali Tanecznej. Jest to oczywiście zasługa naszej wspaniałej szefowej kuchni dla której ta wlasnie przekąska należy do prawdziwych specjałów.

Niezwykle atrakcyjnie prezentuje sie na stole ale jeszcze bardziej wspaniale cieszy podniebienie wszystkich przybyłych gości na weselu,chrzcinach,komuni czy innym przyjęciu okolicznościowym organizowanym w Sali Tanecznej. 

 

 

7.Roladki cielęce po prowansalsku

   Roladki cielęce po prowansalsku - są obok galantyny z kurcząt, indyka pieczonego w maladze i innych rolad jednymi z głównych, przekąsek weselnych zajmujące eksponowane miejsce na stole weselnym w Sali tanecznej..Należą do rodziny przekąsek którym powstaniu - niezbedna jest specjalistycna wiedza i umiejętności garmażeryjne kucharzy Sali Tanecznej.

 

 

 

8. Karczek pieczony z twarożkiem chrzanowym

   Karczek pieczony z musem lub jak kto woli twarożkiem chrzanowym - nalezy do przekąsek o które często pytają goście Sali Tanecznej . Należą one do grupy przekąsek tzw "pieczystych" . Do tej grupy należy taż bardzo popularny boczek pieczony ze śliwka , którym zajmiemy się poniżej. Jednym słowem jedna z obowiązkowych pozycji na stole Sali Tanecznej. 

 

 

 

 

9. Frykadelki wieprzowe po szlachecku

Znalezione obrazy dla zapytania frykadelki wieprzowe

    Frykadelki wieprzowe po szlachecku - są przekąskami niezwykle smaczne i urokliwe. Odpowiednio dobrane mięso szprycowane różnymi dodatkami - papryką , orzechem włoskim - polane sosem serowym gwarantują niezwykłe doznania kulinarne.

 

 

 

 

10. Boczek wędzony ze śliwką

    Boczek wędzony ze śliwką - należy do grupy przekąsek mięs tzw - pieczystych. Na stole weselnym w Sali Tanecznej jest częstym bywalcem. Również bardzo popularny jako popularna przekąska grillowa.

 

  

 

 

 

11. Torille smakowe

  Torille smakowe - stanowią nasze najnowsze zdobycze naukowe :). Naszym klientom bardzo sie spodobała nowe przekąska. Lubią ją zarówno dzieci jak i osoby starsze. Sala Taneczna - przygotowała rózne warianty smakowe. Do najbardziej popularnych należą tortille łososiowe, szpinakowe, z szynką .

 

 

 

 

12. Roladki z szynki ze szparagami

  Roladki z szynki ze szparagami - to bardzo popularna przekąska serwowana w Sali Tanecznej. Jej obecność zarówno na stole weselnym jak i komunijnym jest zjawiskiem bardzo powszechnym .

 

 

facebook